Woning Asse
Niets is meer ontspannen dan na een drukke dagtaak thuiskomen in een woning die vakantiegevoelens opwekt. De architecten wisten in dit project deze benadering perfect te vertalen. Het uitgebreide programma vroeg ervoor om de bebouwbare oppervlakte maximaal te benutten. Daarom werd de kelderverdieping gedeeltelijk mee als woonruimte ingericht. Een grote 'buitenvide', aangekleed met beplanting, zorgt voor ruim zon- en lichtinval. Deze creatieve oplossing maakt van kelderruimten volwaardige woonruimten.
Voor de inrichting werd een mix van warme en koele materialen en kleuren gekozen met een strak witte keuken en zwart/wit contrasten in de leefruimten.

Anderzijds is er in deze woning ook veel aandacht voor de energetische effici├źnte: een compact volume, een doorgedreven thermische isolatie, een geothermische, lage temperatuurverwarming, zonwering, een witte dakbedekking voor extra reflectiewinsten voor de fotovolta├»sche cellen,...

Fotograaf: www.fotovanhuffel.be